Október 23. - együtt az Apáczaival

Október 23. - együtt az Apáczaival

 

Együtt lehettünk nemzeti ünnepünkön testvériskolánk, a kolozsvári Apáczai Cere János Elméleti Líceum diákjaival és tanáraival. Október 21-én érkeztek, megnézték velünk az Éles Bulcsú tanár úr által rendezett iskolai műsort. Október 22-én Hármashegyaljára mentünk a Zsuzsi-vonattal, ahol játékos sportvetélkedő, túra, közös főzés és ebéd (bográcsozás - chilis bab és paprikás krumpli) volt a program. Október 23-án a Kossuth utcai emlékmű megkoszorúzásával tisztelegtünk a forradalom hőseinek emléke előtt, és látogatást tettünk a Nagytemplomban és a Déri Múzeumban.

Köszönjük a kolozsvári diákoknak és tanáraiknak, Jakab Antalnak és Pócsai Sándornak, hogy együtt tölthettük ezeket a napokat. Köszönet Éles Bulcsú tanár úrnak a programok kordinálásáért (és a remek chilis babért). Köszönjük Molnár Dénes, Nagyné Tóth Erzsébet, Pósán Enikő, Géczi Gergő, Sümegi György és Sümeginé Vitális Éva közreműködését a programokban. Köszönjük a kolozsvári diákok fogadásában szerepet vállaló diákok szüleinek támogatását. Nyolc kolozsávri diák (Csűrös Inka, Ilyés Tibor, Jakab Benedek, Madaras-Szakács Fruzsina, Nyaguj Balázs, Sarkadi Antónia, Szabó Abigél, Varga Júlia) és kilenc csokonais diák (Orosz Luca és Varga petra 10.A, Újj Benedek 11.A, Tiszai Petra 11.D, Varga Orsolya 11.E, Kele Gabriella, Szarka Zita, Nagy Dávid 12.A, Gyöngy Liliána 12.D) vet részt a programban.

Nagyon örülünk, hogy a testvériskolai kapcsolat ismét valódi, tartalmas, emlékezetes együttlétet jelentett mind a tanárok, mind a diákok számára.