Wunderbar Fesztivál 2023

Wunderbar Fesztivál 2023

 

Iskolánk idén is csatlakozott a német nyelvet népszerűsítő országos Wunderbar fesztiválhoz, melyen április 17-től 21-ig vehettek részt a német nyelv iránt érdeklődők. A fesztivált a Deutsch.Karriere.Erfolg elnevezésű kampány részeként a Deutsches Kulturforum és a DE Germanisztika Intézete szervezte.

Ennek keretében április 17-én német nyelvű történelem- és földrajzórát tartottak kollégáink, amit egy workshop követett, ahol a német szakszókészlet tanításának módszertana volt a téma, több debreceni középiskola tanárát láttuk vendégül. Április 18-án a Mechwart Technikum által szervezett megyei német nyelvű kétfordulós gasztronómiai-országismereti versenyen két csapatunk is indult, szép eredményt érve el. Április 19-én a magyar-német két tanítási nyelvű tagozatunk 9. évfolyamos diákjai német nyelvű műsort adtak a Kölcsey Központban, 20-án pedig a Karriernapon vettünk részt, ahol a debreceni német érdekeltségű cégek képviselőivel találkozhattak diákjaink.

Sajtóhírek a fesztivál programjairól, jelentőségéről:

Iskolánk képviseletében nyilatkoznak dr. Valastyánné Szigeti Andrea, a német munkaközösség vezetője és Hódos Attila 9.B osztályos tanuló.

https://www.dehir.hu/debrecen/wunderbar-egyhetes-fesztivallal-nepszerusitik-a-nemet-nyelvet-debrecenben/2023/04/19/

https://www.dehir.hu/videogaleria/egyre-fontosabb-nemetul-beszelni-debrecenben/

https://www.dehir.hu/videogaleria/nemet-karriernapot-tartottak-debrecenben/

https://www.haon.hu/helyi-kozelet/2023/04/az-iskolak-unnepeltek-a-wunderbar-fesztival-szerdai-napjan-nemet-haon