Köszöntés a Vármegyeházán

Köszöntés a Vármegyeházán

 

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium RÁLA   csapata - Madarász Regina, Tar Ágnes, Pikó Linett és Kordás Anna 11.C osztályos tanulók - első helyezett lett, megnyerte az Agrárminisztérium által szervezett Kárpát-medencei Hungarikum Verseny Balatongyörökön megtartott országos döntőjének versenyét Hajdú-Bihar vármegyét képviselve. A Hajdú-Bihar vármegyei közgyűlés nevében Pajna Zoltán, a közgyűlés elnöke a közgyűlés képviselőinek, vendégeinek és a sajtó munkatársainak jelenlétében a 2024. július 1-jén megtartott ülésén jutalmazta a csapattagokat, a felkészítő tanárt, Pósán Enikőt és az iskola Igazgatónőjét, dr. Molnárné Szecskó Ágnest.  Az eseményen a gimnázium fenntartóját, a Debreceni Tankerületi Központot dr. Vántus Andrásné szakmai vezető képviselte. 

A Kárpát-medencei Hungarikum Versenyt az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság hirdette meg az épített és a szellemi hagyományok értékeinek megismerése céljából. A gimnázium a pedagógiai programjában kiemelt célként kezeli a szellemi és épített örökség megőrzését, valamint a hagyományok továbbadását a fiataloknak, hagyománytisztelre és hazaszeretetre nevelve őket.

Gratulálunk a győzteseknek és felkészítő tanáruknak!

Köszönjük Hajdú-Bihar vármegyének a köszöntést, a megtisztelő elismerést.

 

Sajtóhírek:

https://civishir.hu/hir/a-debreceni-csokonais-diakok-ulnek-a-hungarikumismeret-tronusan

https://www.dehir.hu/hajdu-bihar/a-hortobagyi-madarszinhaz-es-a-debreceni-egyetem-fejlesztese-is-tema-volt-a-hajdu-bihari-kozgyulesen/2024/07/01/