Aktuális felvételi időszak

Aktuális felvételi időszak

IDEIGLENES JEGYZÉK

Kedves Nyolcadikosok, tisztelt Szülők!

Tanulmányi területenként nyilvánosságra hozzuk a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét. A jegyzék tartalmazza a tanuló azonosító adatát (jelige, ennek hiányában oktatási azonosító), valamint a felvételi eljárásban elért összpontszámát és a rangsorban elfoglalt helyét. A rangsor oszlopában „E” (elutasítva) szerepel, amennyiben a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket. Ez a jegyzék tájékoztatás, a hivatalos végeredményt, vagyis az egyeztetett felvételi jegyzéket a módosító időszak után a Hivatal 2024. április 26-ig készíti el, s az iskolák az egyeztetett jegyzék alapján 2024. május 2-ig fogják megküldeni a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek (szülőnek) és az általános iskoláknak. (Emlékeztetőül a felvételi eljárás rendje)

Ideiglenes felvételi jegyzék tanulmányi területenként:

1000 – humán csoport

2000 – emelt óraszámú történelem csoport

3000 – magyar-német két tanítási nyelvű osztály

4000 – általános tantervű csoport igazolt sportolóknak

5000 – általános tantervű csoport

6000 – magyar-olasz két tanítási nyelvű osztály

7000 – emelt óraszámú matematika-informatika csoport

8000 – emelt szintű biológia csoport

9000 – emelt szintű angol nyelvi osztály

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

NYOLCADIKOS FELVÉTELI - SZÓBELI MEGHALLGATÁS

Kedves Nyolcadikosok!

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban a szóbeli meghallgatások 2024. március 18-án és 19-én lesznek. Amennyiben egy tanuló alapos okból nem tud megjelenni egyik vizsganapon sem, kérjük, ezt jelezzék e-mailben az iskola@csokonai-debr.edu.hu címen, legkésőbb március 11. 16 óráig. Ebben az esetben 2024. március 13-ra, a szóbeli pótnapjára szervezzük meg a szóbeli meghallgatást.

A szóbeli felvételi meghallgatásokat 2024. március 18-án 8 órakor, március 19-én 13 órakor kezdjük.

A szóbeli vizsgabeosztásról külön értesítést nem küldünk. A vizsgabeosztás az alábbi linkre kattintva érhető el:

SZÓBELI VIZSGÁK 2024. MÁRCUS 18-19.

A vizsgabizottságok beosztása:

2024. március 18.

 

2024. március 19.

A tanulók névsorban szerepelnek, az azonos nevűek esetében megadtuk az oktatási azonosító utolsó négy számjegyét. Amennyiben egy tanuló több olyan tagozatot is megjelölt, amelyiknél van szóbeli meghallgatás, minden tagozatnál külön szóbeli meghallgatáson kell részt vennie.

Kérjük, hogy a megjelölt időpont előtt 15 perccel jelenjetek meg a vizsga helyszínéül kijelölt terem előtt. Hozzatok magatokkal fényképes igazolványt, íróeszközt, esetleg a versenyeredményeiteket igazoló okleveleket.

Az ideiglenes felvételi jegyzéket legkésőbb 2024. március 22-én tesszük közzé honlapunkon, a tanulókat az oktatási azonosítóval (11 jegyű szám) vagy a megadott jeligével jelöljük.

 

A felvételi menetét és a szóbeli követelményeket a felvételi tájékoztatóban találják meg.

A felvételivel kapcsolatos központi információk az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/tajekoztato_felvetelizoknek/kozepfoku_felveteli_eljaras_informacioi

Szeretettel várjuk a felvételiző diákokat, sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

NÉMET NYELVI LEVELEZŐS VERSENY HARMADIK FORDULÓ

Kedves Diákok!

Eljutottunk a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium által hirdetett német nyelvi levelezős verseny utolsó fordulójához. Akik eddig szorgalmasan részt vettek a vetélkedőnkön, nagyon ügyesen dolgoztak a feladatokon, ezért szeretnénk mindenkit megdicsérni. Az előző két fordulóban kétféle feladatsort kaptatok, egyet azok, akik még nem tanultak németül, egyet pedig azok, akik már néhány éve tanulják ezt a nyelvet. A 3. forduló feladata azonban megegyezik minden résztvevő diák számára:

Írjatok egy 300-350 szavas fogalmazást magyarul arról, mi a jelentősége ma a világban a német nyelvnek, miért éri meg ezt az idegen nyelvet elsajátítani, ti miért választottátok épp a németet.

A megoldásokat a következő e-mail címre küldjétek el február 9-ig: valastyanneszigetiandrea@csokonai-debr.edu.hu

Az előző forduló kitöltött feladatsorait kijavítottuk, az eredményekről kiértesítünk mindenkit. Nézzétek rendszeresen az üzeneteiteket (a levélszemetet is), küldöm a pontszámaitokat. Az összesített eredményeket a 3. forduló fogalmazásának értékelése után kapjátok meg, ill. azt is, ki ért el 50 pontot a szóbeli felvételi vizsgára. Akik utólag szeretnének bekapcsolódni a versenyre, az iskolánk honlapján megtalálnak minden korábbi feladatot.

Nagyon jó munkát kívánok nektek!

Üdvözlettel:

Dr. Valastyánné Szigeti Andrea

német munkaközösség vezetője

NÉMET NYELVI LEVELEZŐS VERSENY MÁSODIK FORDULÓ

Elkészültek a második forduló feladatai. FELADATOK NÉMET NYELVEN             FELADATOK MAGYAR NYELVEN

Beküldési határidő: 2024. január 12.

A választ a diákok a nevük és iskolájuk megadásával e-mailben küldhetik vissza a következő címre: valastyanneszigetiandrea@csokonai-debr.edu.hu

NÉMET NYELVI LEVELEZŐS VERSENY ELSŐ FORDULÓ

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium német munkaközössége levelezős versenyt hirdet azon nyolcadik osztályosok számára, akik a magyar-német két tanítási nyelvű tagozatunkra szeretnének felvételizni. A versenyen részt vehetnek azok a diákok is, akik még nem tanultak németül, számukra magyar nyelvű országismereti feladatokat állítottunk össze.

A verseny három fordulóból áll, az a tanuló, aki sikeresen megoldja a feladatlapokat, a szóbeli német felvételi vizsgán megkapja a maximális 50 pontot, csak meg kell jelennie a szóbeli napján a pontszámot érvényesíteni, és mentesül a vizsga alól.

Elkészültek az első forduló feladatai: FELADATOK NÉMET NYELVEN                                   FELADATOK MAGYAR NYELVEN

A megoldások beküldési határideje 2023. november 30. A választ a diákok a nevük és iskolájuk megadásával e-mailben küldhetik vissza a következő címre: valastyanneszigetiandrea@csokonai-debr.edu.hu

 

Dr. Valastyánné Szigeti Andrea

Kiss József

szervező szaktanárok

Figyelmetekbe ajánljuk az alábbi összeállítást, amelyből megismerhetitek a magya-német két tanítási nyelvű képzést:

MAGYAR-NÉMET KÉTTAN

 

 

 

Induló képzéseink

 

Felvételi tájékoztató a 2024/2025-ös tanévre

Pályaválasztási kisfilm