Koszorúzás névadónk Dorottya utcai sírjánál

Koszorúzás névadónk Dorottya utcai sírjánál

 

Hagyomány iskolánkban, hogy Csokonai Vitéz Mihály születésnapjának alkalmából iskolánk 9. évfolyamos osztályai megemlékeznek névadónkról és koszorút helyeznek el a Dorottya utcai sírhelynél.

Idén a költő születésének 250. évfordulója alkalmából szervezett „Kedv! Remények! Lillák!” programsorozat keretében vettünk részt a városi megemlékezésen november 15-én. Beszédet mondott Puskás István kultúráért felelős alpolgármester is. A poéta alakját megidéző gondolatokat Bodnár Lilien és Kornis Zsófia 9.a osztályos tanulók tolmácsolták, ezután Ádám Angelika 10.a, Antal Alexandra 10.f, Kerékgyártó Lili 10.e és Pankotai Fanni 11.a osztályos tanulók megzenésített Csokonai-verssel tisztelegtek a költő emléke előtt. A műsort Fejérvári Csenge és Lévai Tünde tanárnő állította össze.  

A megemlékezés zárásaként Puskás István és az iskola tanárai valamint diákjai az emlékezés koszorúit helyezték el Csokonai Vitéz Mihály síremlékénél.

Sajtóhírek:

https://civishir.hu/hir/ha-csokonai-ma-elne-jol-el-tudnank-vele-beszelgetni-debrecenrol-az-elet-oromeirol-es-a-gondokrol

https://www.dehir.hu/debrecen/csokonai-elete-es-munkassaga-a-debreceniseg-identitasanak-forrasa/2023/11/15/

https://www.haon.hu/helyi-kultura/2023/11/csokonai-vitez-mihaly-kolto-magyar-irodalom-szuletes-vfordulo-megemlekezes-siremlek-koszoru-debrecen-haon