Lányok Napja a BMW Group Gyárban

Lányok Napja a BMW Group Gyárban

 

2024. április 25-én tartották a Lányok Napját. Az országos szintű kezdeményezéshez hazánk tech vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei is csatlakoztak. Ezen a napon bepillantást nyernek a lányok a tudományos, technológiai és műszaki szakmák kulisszák mögé.

Első alkalommal csatlakozott idén a programhoz a BMW Group Gyár Debrecen is, és több mint 170 fiatal hölgyet látott vendégül a pályaorientációs napon.

Iskolánkból 47 magyar-német kéttannyelvű tagozatos lány csatlakozott a lehetőséghez, a 9.knyb-s lányok így nyilatkoztak az élménydús délelőtt után:

„Véleményünk szerint a Lányok Napja rendezvény egy remek lehetőség arra, hogy mi lányok megismerkedjünk azokkal a szakmákkal és területekkel, ami férfi domináns. Valamint a program arra is bátorít, hogy ne gátoljon meg semmi az elképzelésünkben és merjünk tenni ezért. Mi a BMW-gyárban jártunk. Itt lehetőségünk volt megismerni az ott dolgozó hölgyeket. Ők biztattak minket, hogy azok lehetünk, akik akarunk lenni. Különböző szakmákat ismerhettünk meg, és láthattuk, milyen sok lehetőségünk adódik a jövőben. Nagy motivációt adtak nekünk. Jó volt hallani az ott dolgozók sikeres pályafutását, ezzel is szorgalomra biztattak minket. Köszönjük ezt a napot a BMW Group Gyár Debrecen dolgozóinak. Reméljük, a jövőben lesz még lehetőségünk velük találkozni, esetleg itt dolgozni."