Olaszos diákjaink sikere: nemzetközi kreatív írás verseny második hely

Olaszos diákjaink sikere: nemzetközi kreatív írás verseny második hely

Képregény címlap az olaszos diákok történetéből

A 2022-ben indult "Egy kaland Corto Maltese számára" címet viselő nemzetközi kreatív írás pályázaton az Al-Shrebche Jázmin, Csendes Dorka, Juhász Nikolett, Takács Flóra, Tamás Jázmin, Böttkös Dávid és Pintér Bence 12.D osztályos tanulók által írt történet a második helyezést érte el. 

A pályázaton 7 országból 16 osztály vett részt. A pályázat részeként Marco Steiner író és Giuseppe Camuncoli, a képregények rajzolója segítették a diákok munkáját hasznos tanácsokkal. Az első helyezett történet most jelenik meg Olaszországban, a második és harmadik helyezett történethez pedig végre elkészült a képregény hivatalos címlapja. 

A "La figlia del pescatore", azaz "A halász lánya" a második világháború idején játszódó, szerelmi szállal átszőtt kémtörténet, amely a Balatonnál indul, amikor Corto Maltese repülőgépe egyszercsak füstölni kezd, majd lezuhan. Hősünk még éppen időben menekül meg, és a Balaton közepén találja magát, ahol egy idős halász menti meg. Ez a jelenet látható a címlapon. 

Ez volt az első alkalom, hogy nemzetközi megmérettetésen vettünk részt, és nagyon büszkék vagyunk az eredményre, az elkészült címlapra és a sajtómegjelenésekre is. Aki a pályázatról többet szeretne megtudni, annak ezt a rövid kis videót ajánljuk: https://www.youtube.com/watch?v=Mx8x7h98Zo0&t=75s

Az olasz honlap, amely bemutatja a képregényeket: https://cortomaltese.com/in-persia-la-primavera-di-corto-maltese-su-alterlinus/

BRAVI RAGAZZI!

GRATULÁLUNK A DIÁKOKNAK ÉS AZ OLASZTANÁROKNAK!

És íme a címlap: