Összefoglaló a Wunderbar fesztiválról

Összefoglaló a Wunderbar fesztiválról

 

Wunderbar – Fókuszban Németország

 

2022 óta már harmadszor kerül megrendezésre az országos Wunderbar Fesztivál, melynek célja a német nyelv és kultúra népszerűsítése. A német, osztrák és svájci nagykövetség, számos német nyelvű intézmény, kulturális és gazdasági szervezet kezdeményezésének célja, hogy Magyarországon még több embert lelkesítsenek a német nyelv elsajátítása iránt. Az idei évben április 8. és 12. között ünnepeltük a német nyelvet, az idei mottó: „Deutsch.Deine Eintrittskarte” („A német nyelv a belépőjegyed”).

Debrecen 2024-ben is sok programnak adott otthont, a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium április 10-én 14 órától német nyelvű megyei országismereti vetélkedőt szervezett Fókuszban Németország címmel. A versenyre 11 csapat jelentkezett Hajdú-Bihar vármegyéből, 5 középiskola diákjai mérték össze tudásukat Németország történelméről, földrajzáról, szokásairól, nevezetességeiről, gasztronómiájáról. A vetélkedő szervezője dr. Valastyánné Szigeti Andrea volt, segítői a német munkaközösség tagjai.

Gimnáziumunk 11. évfolyamos tanulói március 27-én a diákönkormányzati nap keretei között táncos flashmobot tartottak. Iskolánk részt vett többek közt a Német Karriernapon a Kölcsey Központban, filmvetítésen az Apolló moziban, ill. a fesztivál záróeseményén diákjaink április 12-én kerekasztal beszélgetést folytattak német multinacionális cégek vezetőivel, nagykövetekkel.