Német nyelvi levelezős verseny nyolcadikosoknak 3. forduló

Német nyelvi levelezős verseny nyolcadikosoknak 3. forduló

Kedves Diákok!

Eljutottunk a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium által hirdetett német nyelvi levelezős verseny utolsó fordulójához. Akik eddig szorgalmasan részt vettek a vetélkedőnkön, nagyon ügyesen dolgoztak a feladatokon, ezért szeretnénk mindenkit megdicsérni. Az előző két fordulóban kétféle feladatsort kaptatok, egyet azok, akik még nem tanultak németül, egyet pedig azok, akik már néhány éve tanulják ezt a nyelvet. A 3. forduló feladata azonban megegyezik minden résztvevő diák számára:

Írjatok egy 300-350 szavas fogalmazást magyarul arról, mi a jelentősége ma a világban a német nyelvnek, miért éri meg ezt az idegen nyelvet elsajátítani, ti miért választottátok épp a németet.

A megoldásokat a következő e-mail címre küldjétek el február 9-ig: valastyanneszigetiandrea@csokonai-debr.edu.hu

Az előző forduló kitöltött feladatsorait kijavítottuk, az eredményekről kiértesítünk mindenkit. Nézzétek rendszeresen az üzeneteiteket (a levélszemetet is), küldöm a pontszámaitokat. Az összesített eredményeket a 3. forduló fogalmazásának értékelése után kapjátok meg, ill. azt is, ki ért el 50 pontot a szóbeli felvételi vizsgára. Akik utólag szeretnének bekapcsolódni a versenyre, az iskolánk honlapján megtalálnak minden korábbi feladatot.

Nagyon jó munkát kívánok nektek!

Üdvözlettel:

Dr. Valastyánné Szigeti Andrea

német munkaközösség vezetője